петък, 9 декември 2011 г.

Коледно настроение (от минали години) - Част 1

Отново наближава Коледа. Приготовленията за празниците са в разгара си, уличната украса е на мястото си, а аз успях да приготвя и предам обещаните картички за благотворителния коледен базар на СОУ "Максим Горки".
Та, точно този базар беше причината да се захвана с тази толкова приятна и удовлетворяваща дейност - изработването на картички.
Всичко започна преди две години, когато на родителска среща на тогавашния ми първокласник бяхме поканени да се включим в традиционния за училището базар, кой както и с каквото може. За изработване на гоблени (както мога) нямаше време и така се роди идеята да направя картички с бродирани мотивчета. Получиха се тези две:

Евтини материали, но пък доста труд и време отне изработката.
Затова с останалия картон и с помощта на двете ми много ентусиазирани дечица успяхме да направим горе-долу тези картички

и дори се вместихме в срока.
Сега тези произведения ни изглеждат доста наивни и смешни, но важното е че желанието за създаване и подаряване на радост и красота, както и стремежът към усъвършенстване на техниката и разнообразяване на моделите останаха.

Благодаря на всички, посетили блога.

Очаквайте част 2 - какво сътворихме за Коледа 2010.

Няма коментари:

Публикуване на коментар